Naš Cilj

Fenix Kuhinja - centar podrške. Kroz vešeraj i javnu kuhinju, cilj nam je pružiti toplinu i nadu, gradeći mostove podrške za zajednicu u svakom koraku!

Ukus nade, srce zajednice

Fenix Kuhinja nije samo mjesto za pripremu hrane. Kroz projekte poput vešeraja, pružamo toplinu i podršku, gradeći mostove ljubavi i solidarnosti.

Cilj

Cilj ovog projekta je brzo i nebirokratski pružiti pomoć i trajnu podršku što je moguće većem broju starih, siromašnih, bolesnih, i ostalih građana koji iz materijalnih razloga pate. Broj starijih i siromašnih sugrađana i sugrađanki, koji sebi dnevno ne mogu priuštiti jedan topli obrok, svakodnevno raste. Mnogi stariji i bolesni nisu ni u mogućnosti da sebi skuhaju, a ima i oni koji zbog stida ne mogu da traže pomoć ili dođu “na kuhinju”.

Svim njima želimo pružiti ruku, dati im glas i konkretno pomoći. I još više: našom direktnom pomoći želimo starim i siromašnim osobama dati ono što im najviše nedostaje: nada, pouzdanje i osjećaj vlastite vrijednosti. Gdje je pomoć potrebna, tu smo mi: Centar “Fenix”