Akcija Kurbani 2021. / 1442. H.G. (Centar Fenix) – Hronika Sana 21.7.2021.

Ove godine kao i prethodnih godina akcija prikupljana kurbanskog mesa u dane Kurban bajrama za potrebe Narodne kuhinje i socijalno ugroženih građana Sanskog Mosta i okoline protekla je veoma uspješno.

Dežurne ekipe su tokom bajramskih dana neumorno radile na primanju, selekciji, te pripremi za lagerovanje za Narodnu kuhinju i direktnu podjelu građanima.

Ukupno 771 građana i građanki Sanskog Mosta, te drugih gradova Bosanske krajine, kao i iz dijaspore su i ove godine izabrali našu organizaciju da doniraju svog Kurbana!

Tokom Bajramskih dana zaprimljeno je 19.000 kg mesa, od čega je 1.500 kg podijeljeno, prvenstveno korisnicima Fenixovih socijalnih usluga, sugrađanima u stanju socijalne potrebe i svim građanima koja su nam se obratili (272 građanina).

Ove godine smo izdvojili oko 13,5 t za potrebe MDD “Merhamet” regionalni odbor Banja Luka koji su podjelom kurbanskog mesa obradovali povratnike na području Kotor Varoša, B. Gradiške, Doboja i B. Dubice.

4 tone mesa smo pohranili za potrebe narodne kuhinje Centra „Fenix“, za 2021/2022 godine.

Posebna zahvala pripada dobrim ljudima koji su doprinijeli da ova akcija bude uspješna i koji su nam donirali svoje kurbane!

Molimo Allaha dž.š. da primi njihovu žrtvu, Kabul Olsun!

U Sanskom Mostu, 23.07.2021.

Emil Hotić

Centar „Fenix“