Kurbani 2024. / 1445 H.G. (VIDEO)

Centar Fenix je i ove godine nastavio višegodišnju praksu prikupljanja kurbanskog mesa za socijalno ugrožene kategorije stanovništva Sanskog Mosta, kao i za potrebe narodne kuhinje. Uposlenici i volonteri ”Fenixa” su neumorno danima radili na prijemu, pakovanju i lagerovanju mesa ali istovremeno i na podjeli mesa našim sugrađanima. Bitno je istaći kako je i ove godine ukupno 776 osoba doniralo svoje kurbansko meso za potrebe ”Fenixa”. Tokom Kurban bajrama 2024 zaprimljeno je cca 17.500 kg mesa, od čega je cca. 1.700 kg direktno podijeljeno korisnicima ”Fenixovog” socijalnog servisa, te svim osobama koje su nam se za to obratile (323 lica).

Oko 4,5 t mesa je lagerovano za potrebe narodne kuhinje Centra ”Fenix”. Posebno nas raduje činjenica što smo i ove, kao i prethodnih godina, uspjeli izdvojiti cca 13 t mesa za potrebe MDD ”Merhamet” RO Banja Luka čiji su uposlenici i volonteri daljom organizacijom svojih opštinskih jedinica podijelili kurbansko meso povratnicima u manjem bh. entitetu. Određeni dio od navedene količine mesa je doniran i za potrebe narodne kuhinje u Bosanskoj Dubici.

Centar ”Fenix” ovim putem koristi priliku da se srdačno zahvali svim osobama koje su na bilo koji način podržale ovaj projekat, jer je ovo zasigurno velika korist za siromašni narod naše države. Posebno se zahvaljujemo osobama koje su donirale svoje kurbane, uz molitvu Allahu dž.š. da primi njihovu žrtvu, kabul olsun!

19.06.2024.

Centar ”Fenix”