Grupa naših građana iz grada Kolding – Danske – pomaže porodice u Sanskom Mostu!

U ovoj sedmici stigla je vrijedna donacija za dvije porodice u Sanskom Mostu.

Radi se o porodici Krupić Mirsada, otac dva dječaka, starih 6 i 4 godine. Mirsadova supruga je nakon moždanog udara već duže vremena teškog zdravstvenog stanja.

Gdin. Krupić je nezaposlen, nema stalnih primanja, živi od povremenih poslova, te se brine o bolesnoj supruzi i dvoje male djece.

Naši građani iz BH -dijaspore su bili u posjeti u Sanskom Mostu, te su tada odmah uručili pomoć za porodicu, a sada su putem Centra “Fenix” obezbjedili pomoć u garderobi, te u paketima hrane za naredna tri mjeseca, ukupne vrijednosti 300 KM.

Druga pomoć je namijenjena za porodicu Kadić Smaje i Edine. Oni imaju tri kćeri, od kojih najmlađa treba našu pomoć. Naime djevojčica (11 godina) je u nizu zdarvstvenih teškoća koje ima, sada u situaciji da ne može gutati zbog spazma jednjaka, te čeka operaciju na UKC Sarajevo. Međutim, zbog otežanog uzimanja hrane, organizam je oslabio, te se ne može operisati dok se malo ne oporavi. Zbog tog djevojčica mora uzimati specijalnu hranu u tečnom obliku, čija jedna bočica košta 5 KM, a ona treba dnevno 6 ovakvih bočica. Dnevni troškovi samo za ovu hranu su 30 KM i oni su enormni i za porodicu nemoguća misija.

Moramo naglasiti da je i majka djevojčice teško oboljela, te je nakon operacije pod terapijom koja se mora plaćati. Smajo je demobilisani borac, nezaposlen, bez stalnih primanja.

Na inicijativu pedijatrice iz Sanskog Doma zdravlja, Centar “Fenix” se obratio potencijalnim donatorima, te smo zajedničkim snagama uspjeli obezbjediti ovu prehranu.

Anonimna donatorka iz Sanskog Mosta je dala pomoć u iznosu od 200 KM. Grupa naših građana iz Danske, grada Koldinga obezbjedili su 700 KM donacije u novcu.

Hvala dobrim ljudima, koji su pomogli da se ove porodice hitno pomognu!

Obje porodice su u teškom financijskom položaju zbog bolesti koje su ih zadesile, te im je svaka pomoć dobrodošla i u narednom periodu.

Možete ih pomoći putem Centra “Fenix”, a sve informacije na telefon 061 618 771, Emil Hotić.