Uspješno realizirana akcija prikupljanja i podjele kurbanskog mesa

Obavještavamo naše sugrađane, donatore, korisnike i pratitelje da je ovogodišnja akcija prikupljanja kurbanskog mesa u dane Kurban bajrama protekla uspješno. Bitno je istaći da se ovdje radi o jednom jako važnom projektu, kako za Centar ”Fenix” i općinu Sanski Most, tako i za područje Bosanske Krajine. 

Naime, već duži niz godina ”Fenix” prikuplja kurbansko meso za potrebe narodne kuhinje, što je od krucijalne važnosti za naše korisnike, posebno u ovom vremenu poskupljenja i ekonomske krize. 

Tokom bajramskih dana zaprimljeno je cca 18.220 kg mesa. 3.500 kg je lagerovano za potrebe narodne kuhinje, koje će biti utrošeno u predstojećem periodu. 1.700 kg mesa je direktno podijeljeno korisnicima Fenixovih socijalnih usluga, licima u stanju socijalne potrebe ali i svim drugim osobama koje su nam se obratile (sve ukupno 327 lica). 

Pored toga, izdvojeno je cca 13.000 kg za potrebe MDD ”Merhamet” Regionalni odbor Banja Luka, koji su daljom podjelom kurbanskog mesa obradovali veliki broj povratnika na području Prijedora, Kotor Varoša, Bosanske Gradiške i Doboja. Određena količina mesa je distribuirana i za rad narodne kuhinje u Bosanskoj Dubici. 

Centar ”Fenix” koristi priliku da se zahvali svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način bili dio ove uspješne akcije.

Posebna zahvala pripada Allahu dž.š. uz dovu da primi Vaše žrtve, kabul olsun!